dimarts, 9 d’agost del 2016

Salou: suïcidi, accident o assassinat de Mor? Pau social

Mossos comprensius detenen i emmanillen un treballador clandestí català
–de bocaterrosa–, que pateix la desgràcia dhaver nascut amb la pell negra i haver estat socialment condemnat a la pobresa.
Fotografia: Jaume Sellart (EFE).
  
SALOU:
SUÏCIDI, ACCIDENT O ASSASSINAT DE MOR?
PAU SOCIAL 
[EL VIDRE AL COR, 13-VIII-2015] 
Gerard Horta

Un home afirma que en fou testimoni i desmenteix frontalment la versió policíaca. Escolteu-ne el relat. Pel que sembla els mossos no tenen en compte la seva versió. La llei (el poder establert) funciona així.

Yo estaba allí. […] Mentira: le han lanzado ellos, le han matado.

Si continues escoltant aquest mateix enregistrament, al cap duns minuts sentiràs una dona que manté la mateixa versió. La dona serà acusada pels mossos de fals testimoni? I, si cal, amenaçada perquè foti el camp immediatament cap on sigui, ben lluny? En Jordí Martí n’ha recollit altres testimonis.

El 3/24 féu un pas endavant (11-VIII-2015, 13.15 h) contradient la versió oficial. Els mossos forcegen, però al període que passaren formant-se a lEscola de Policia no van ser alumnes del tot aplicats i, ai caram, en Mor cau pel balcó atret per la força de gravetat, car la major part del seu cos ja no trepitja sòl. Potser aviat passarem de la manca dinteracció (?) a la mala sort, un terrible accident, una negligència involuntària, una actuació dissortada enfront de la professionalitat de... les rovellades cançonetes de tots els temps, tan gastades i buides. O això o la llei del silenci.

No en diguis feixisme, digues-ne democràcia. Relliscades, caigudes, interaccions merament visuals, tot plegat com sota el franquisme, o al XIX, sempre... Una tona de mercaderia il·legal ha estat recuperada per la Brigada Mòbil dels mossos desquadra–cos autonòmic filipista: felicitacions, nois, sempre tan valents i efectius en la vostra labor. Vosaltres (BM) i la Brigada d’Informació sou la base privilegiada de la convivència i la pau socials.

Una vida a canvi duna tona de material i aquí no dimitirà ningú. President Artur Mas, com va? Conseller dInterior, Jordi Jané (ens adaptem ràpid a la funció social que pertoca, oi?); alcalde Pere Segura (apologeta convergent de la pau social i la sagrada unitat dEspanya); i un vell conegut procedent del PSC i ben avingut amb CiU ja fa anys, Albert Batlle repetint arreu i tothora, ocupi el càrrec que ocupi, la mateixa frase: “És rotundament fals...”–, encarnació dura de la transició en les dimensions més sinistres, un home que cobra per ocupar càrrecs públics successivament des del 1983 –Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya...– a fi damagar sistemàticament les allaus de fang i sang que ens cobreixen. A tots vosaltres: va bé, Senyors? No us cau la cara de vergonya, no plegueu, no demaneu perdó ni que sigui hipòcritament? Us han assessorat prou bé en Joan Saura i els amics dICV-EUiA?

LAlbert Martínez –@albertmartnez–, periodista de laDirecta, ens ho recorda a cada ocasió: totes les intervencions de les unitats ARRO i BRIMO són enregistrades pels agents mateixos: so i imatge. On són, en aquest cas, les gravacions corresponents?

Cal que analitzem les tres versions consecutives de la Conselleria d’Interior i els matisos que shi van afegint?

Lògiques del colonialisme, del capitalisme, del racisme, de l’explotació... del poder. No ens nanem sense tornar-hi: cal ser més que agosarat per expressar-se així en públic tot i ocupar una posició social tan delicada... “Yo estaba allí. […] Mentira: le han lanzado ellos, le han matado.

Fàstic. I cas arxivaten dubtaves?–.

 La ràbia.
Fotografia: Xavi Moliner.