dilluns, 11 de juliol del 2022

Divendres, 22 juliol 2022, 22h. Les pedres s'aixequen patint (Marc Egea i Gerard Horta)

 


 

DIVENDRES, 22 JULIOL 2022, 22h.

LES PEDRES S’AIXEQUEN PATINT

(MARC EGEA I GERARD HORTA)

 

El 29 de setembre del 2018, a La reina d’Àfrica (Vallcarca), tingué lloc la pre-estrena mundial de Les pedres s’aixequen patint, amb un ple absolut i un acord efusiu, unànime, de l’audiència sobre les bondats del muntatge. El que n’anunciem ara és l’estrena definitiva. La cosa tindrà lloc a les 10 de la nit, al claustre de Santa Maria de l’Estany dins la programació de l’edició d’enguany (2022) del Festival Stagnum.

 

L’espectacle abraça la intervenció d’en Marc Egea i en Gerard Horta a fi de conjuminar la música del primer i la poesia del segon –en tots dos casos, tant ja editada com també d’inèdita–, afegint-hi poemes anònims medievals i de Joaquim Horta, Vicent-Andrés Estellés, Vladímir Maiakovski, Joan Perucho, Jim Morrison, Ovidi Montllor i del cantant i poeta amazic Rachid Taha.
 

El nom per a la trobada prové del que Iñaki Perurena, practicant de l’esport rural basc harrijasotzea (aixecar pedres), va replicar un cop quan li preguntaren "Com s’aixequen les pedres?". "Les pedres s'aixequen patint", respongué.

 

Marc Egea – viola de roda

Gerard Horta – veu