dijous, 7 de maig del 2015

Ficció i realitat

Falsa portada de lABC, en suport de B€C (5-V-2015).

Sondatge real del Centro de Investigaciones Sociológicas espanyol (7-V-2015). La realitat i la ficció sencavalquen: 
B€C + Ciutadans + PSC = Nova Política a l'espanyola.

FICCIÓ I REALITAT

I si la falsa portada de l’ABC anés desencaminada? I si al capdavall el poder fos en si mateix moneda de canvi per als partits que apareixen a lenquesta?

Més enllà de defensar el més que elemental dret de decidir sobre la independència per part de la gent de Barcelona, quin és el projecte de Barcelona €n Comú entorn de la relació de la societat catalana amb els estats espanyol i francès? En tenen algun o és un tabú? Per a l’ultradreta mediàtica sembla obvi: la unitat dEspanya. Per als partidaris de la Transició 2.0, la mateixa unitat sota altres formes. Què farà, d’aquí al 24 de maig, Barcelona €n Comú per emmascarar el seu posicionament netament partidari de perpetuar l’ordre colonial espanyol? Un vídeo amb la seva cap de llista ballant sardanes i prenent crema catalana de postres mentre diu “hola”, en català, als associats dalgun agrupament tardofranquista?

Mentre els guanyadors de tots els colors publiquen enquestes, els qui no hi surten entraran a l'Ajuntament de Barcelona. D'entrada, per començar a espolsar-ne allò ocultat sota les catifes pel pentapartit municipal: primer, per PSC-ICV-ERC (1979-2011), i després per CiU (2011-2015), amb el vist-i-plau del PP. Empreses semipúbliques, Diputació, Consell Comarcal... tants draps bruts que cal exposar a la llum pública.