dijous, 3 de setembre del 2015

Monument (record i apologia) de l'excap provincial de la Falange dins l'Ajuntament de Barcelona


MONUMENT (RECORD I APOLOGIA) DE L’EXCAP PROVINCIAL DE LA FALANGE DINS L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

En nom del “guanyar hegemonia” (?) Barcelona en €omú no disposa ni de martells ni d’excavadores ni de furgonetes per llençar això al pou de la història? Per ventura el comissionat de la Memòria Històrica, excel·lentíssim senyor Xavier Domènech, té un excès de feina o bé simplement ha d'executar afers de transcendència major? Perquè a la inauguració de lexposició al Born de mitjan agost sobre locupació militar borbònica de les Illes no hi era. I la gent de lAteneu Enciclopèdic Popular encara estan esperant a signar el conveni compromès amb el govern municipal anterior després de dècades d'humiliació.

Aquesta peça pètria és als passadissos d’entrada a l’Ajuntament de Barcelona per la Plaça Sant Jaume. Record per a la ciutat de Juan Antonio Samaranch Torelló (1920-2010) –marquès de Samaranch, quins pebrots–, el mateix que als anys quaranta vestia uniforme amb camisa blanca (no blava) com a cap provincial de la Falange. És a dir, mentre a la nostra ciutat s’afusellava, empresonava i torturava gent quotidianament, el protagonista daquest monument era el màxim responsable de la principal organització del Movimiento Nacional al període més fosc de la repressió. A més, el Museu Olímpic de Montjuïc du el seu nom.

 Samaranch, al centre, fa la salutació feixista el 18 de juliol del 1974.
Portava més de 30 anys fent-la.

Participar a guanyar els JJOO per a Barcelona li féu redimir la seva complicitat activa en aquests fets?

Davant de qui ho redimí? Dels agents polítics municipals que regiren la Transició? De les víctimes del feixisme segur que no. I de la gent que en defensem la dignitat de la memòria i el sentit del combat, tampoc.

Prou dapologies del feixisme a Barcelona. I vergonya per als governs municipals (PSC-ICV/EUiA-ERC-CiU) que ho han permès fins ara. Fàstic d’haver-me de trobar això un dia de setembre del 2015 com avui a lajuntament pressuposadament democràtic de la meva ciutat. Fart de mentides, enganys i concessions.