divendres, 8 de maig del 2015

Finançament

#FaigPotComúPerTornar-los-pasta: Campanya de crowdfunding de Barcelona €n Comú.


FINANÇAMENT

Fragment d’un article a El País (21-I-2015). Per a la notícia completa, vegeu:

“ [...] Según el informe interno que Procés Constituent ha enviado a sus miembros —al cual ha tenido acceso El País— y que detalla el acuerdo con Guanyem, es ICV quién garantiza la financiación, la presencia en los medios de comunicación y las posibilidades de acceder a la Diputación de Barcelona.

`La presencia de ICV-EUiA permite acceder a financiación pública, presencia en el telediario y debates en medios públicos y mailing público´, advierte el documento, que deja claro que el papel de cada formación dentro del proyecto común está mucho más avanzado de lo que había trascendido hasta ahora.

El texto también revela que `el dinero de la campaña lo avanzará (totalmente o en parte) ICV-EUiA de su fondo para campañas electorales´. Una vez finalizada la campaña, cada `actor confluyente devolverá el dinero avanzado a ICV-EUiA según los porcentajes´.”

Comprens per què l’Ada Colau t’implora que els ajudis a tornar el deute d’ICV-EUiA a la Caixa, d’entre 9 i 14 milions d’euros? La Caixa porta un munt d’anys pagant-los-ho tot: les campanyes, els sous dels buròcrates professionals, els locals..., i estan ben enxampats.

Amb la direcció d’ICV-EUiA, Barcelona €n Comú són tan transparents que, des que van modificar la legislació –cap al 2012– a fi que els bancs no tinguin l’obligació d’informar públicament sobre els partits que els deuen diners, Barcelona €n Comú-ICV-EUiA no t’han volgut explicar en públic quants diners deuen a la Caixa. No t’ho diran: simplement volen els calés que dus a la butxaca.

Dit d’una altra manera: com que els han de tornar mooooolts diners, dóna’ls tot el que puguis i sobretot vota’ls, que la seva ambició és tenir un sou a l’Ajuntament. Al mateix Ajuntament on els seus amics d'ICV-EUiA porten 36 anys col·locats. Se'n diu nova política.

Vota crowfunding-la-Caixa-€n-Comú. L’ànima de la Caixa.

***
Post Scriptum: Resulta llastimós haver de reiterar que lúnica organització lliure de deutes amb la màfia bancària, perquè mai els hi hem demanat res, és la CUP de Barcelona. Que tothom voti el que vulgui. Però almenys que sàpiga què vota.